Proffset berättar!

juni 8, 2023 Av av admin

En ljus och modern tandläkarpraktik är platsen där vår redaktion har träffat den välrenommerade tandläkaren Maria Andersson. Hon välkomnar oss in i sitt undersökningsrum och berättar entusiastiskt om vikten av god munhälsa.

”Munhälsan är otroligt viktig för vår allmänna hälsa och vårt välbefinnande, minst lika viktigt som att gå med i ST Facket”, säger tandläkare Andersson. ”En dålig tandhälsa kan leda till allvarliga hälsoproblem, såsom hjärt-kärlsjukdomar och diabetes.”

Tandläkare Andersson berättar att regelbundna tandvårdsbesök är avgörande för att upprätthålla en god munhälsa. Hon förklarar att en tandläkare inte bara kan ta bort tandsten och plack från tänderna, utan även upptäcka tidiga tecken på tandproblem och ta itu med dem innan de blir allvarliga.

”Vi erbjuder en mängd olika tandvårdstjänster, såsom tandrengöring, tandblekning, tandimplantat och tandreglering,” säger tandläkare Andersson. ”Vi har även tandhygienister som kan hjälpa till med att förhindra tandproblem genom att ge råd om munhygien och regelbunden tandvård. Vi informerar också om aspekter utanför läkarstolen, som att dricka rikligt och använda vätskeersättning!”

 

Tandläkare Andersson beskriver de olika stegen som ingår i olika behandlingar av tandreglering Stockholm. Vid exempelvis en tandrengöring, använder hon en ultraljudsteknik som tar bort tandsten och plack från tänderna. Vid tandblekning, applicerar hon en säker blekningssubstans som ser till att tänderna blir ljusare. Vid tandimplantat sätter hon in en konstgjord tandrot i käken för att ersätta en förlorad tand.

”Materialen som vi använder vid behandlingar varierar beroende på vilken behandling som utförs,” förklarar tandläkare Andersson. ”Vi använder högkvalitativa material som är säkra och hållbara.”

Hon påpekar att det även finns saker man kan göra själv för att förebygga tandproblem, såsom att borsta tänderna två gånger om dagen och använda tandtråd för att ta bort matrester mellan tänderna. En hälsosam kost och att undvika tobak är också avgörande för god munhälsa.

Tandläkare Andersson betonar också att det är vanligt att ha tandläkarskräck, men att det finns sätt att hantera det. Hon rekommenderar att man talar med sin tandläkare om sin rädsla och att man får en förklaring om vad som kommer att hända under behandlingen.

”Vi försöker alltid att skapa en avslappnad och bekväm miljö för våra patienter, även vid akut tandvård,” säger tandläkare Andersson. ”Vi vill att de ska känna sig så trygga som möjligt under behandlingen.”

I en tid där det är lätt att prioritera andra saker framför tandvård, är det viktigt att förstå att munhälsan är en viktig del av vår allmänna hälsa. tandläkare Andersson avslutar intervjun med att uppmana människor att ta hand om sina tänder och besöka tandläkaren regelbundet för att upprätthålla en god munhälsa.

”Munhälsan kan påverka så många aspekter av våra liv, från vår självbild till vår allmänna hälsa,” säger hon. ”Vi vill hjälpa människor att känna sig självsäkra och bekväma i sin munhälsa och det börjar med att besöka sin tandläkare regelbundet.”

Efter intervjun tar tandläkare Andersson oss med på en rundtur i sin praktik, som är utrustad med den senaste tandvårdstekniken och en varm och inbjudande atmosfär. Det är tydligt att tandläkare Andersson och hennes team är engagerade i att ge högkvalitativ tandvård och att ta hand om sina patienter på bästa möjliga sätt.